0
D'r Moostuin - permacultuur in Limburg

Bijdrage aan een betere wereld

Het 2500 vierkante meter grote weiland is door initiatiefnemer Ralph Bruls en ondernemer Aschwin Gulikers omgetoverd tot een duurzame moestuin. D’r Moostuin werd in 2017 bekroond met de Groene Helden Stimuleringsprijs Limburg.

D’r Moostuin wil mensen bewustmaken van het belang van duurzaamheid, gezond eten en biologisch tuinieren. Maar minstens even belangrijk is de functie als ontmoetingsplek voor de buurt. Niet toevallig dus dat deze moderne Hof van Eden dichtbij het verzorgingshuis en de basisschool ligt. Bruls: “Vereenzaming van ouderen greep me erg aan, evenals kinderen die alleen maar achter de computer zitten en de verbinding met de natuur verloren zijn. Daarom zocht ik een laagdrempelig lokaal project. Dat is D’r Moostuin geworden.”

Ecologisch evenwicht

Er zijn zoveel mogelijk natuurlijke elementen in D’r Moostuin aangebracht. Zoals een waterpoel die kikkers aantrekt of houtwallen voor egels omdat die op hun beurt jagen op schadelijke insecten. Ook een prachtige bloementuin met in het oogst springend insectenhotel is aan gedacht. Zo proberen we een ecologisch evenwicht te creëren in hoe verren dat nog mogelijk is.

Groot succes

Nu we het tweede jaar van ons jonge bestaan in zijn gegaan hebben we inmiddels ons teelt oppervlakte kunnen uitbreiden met nog 1000 m2. Zo kunnen we nog meer mensen voorzien van verse, gezonde groenten fruit en kruiden.

Moostuin.nl
Facebook.com/moostuin

 

BEKIJK ONS VOLLEDIGE LOKALE ASSORTIMENT

Misschien vind je dit ook wel leuk

Boerderie Bewust - Angus rundvlees uit Zuid-Limburg
Boerderie Bewust - Angus rundvlees uit Zuid-Limburg
Boerderie Bewust, opgezet door de jonge boer Jim Leers. Zoon uit een boerengezin die inmiddels zelf onderneemt op het Li
Lees verder
Bericht

We beoordelen je bericht voor het wordt geplaatst