Win een weekpakket!Vul de enquete van onze stagiaire inIk doe mee!
0

No waste. Geen verspilling. 

No waste op verse voeding

Wist je dat meer dan 30% van ons eten wordt weggegooid? Is toch absurd? En dat komt echt niet alleen doordat restaurants het eten van te gevulde borden moet weggooien.

Veel vernietiging begint al bij de boer. Omdat we er inmiddels aan gewend zijn dat een komkommer recht is, een banaan krom en een rode paprika rood. Afwijkers worden simpelweg moeilijk verkocht.

Stel je nu eens voor dat je een kromme komkommer moet eten, of een rode paprika met een groene plek. Of laten we eens heel gek doen. Dat je aardappelpuree moet maken van zachte aardappels?

Voor ons klopt dit niet. Als we zachte tomaten overhouden, maken we er soep van. En een verrimpelde paprika? Die is heerlijk in een stoofpot! En een puntje in de appel? Die snijden we er gewoon uit.

Wees gerust, Jos is heel streng op de kwaliteit naar klanten toe. Voor de afwijkers vinden we een andere bestemming. Maar we gooien zo goed als nooit iets weg!

No waste op houdbaar en non-food

Behalve voeding, verkopen we natuurlijk ook houdbare en no-food artikelen. Ook hierin hebben we een no waste beleid. Dit betekent voornamelijk dat we zo min mogelijk voorraad houden. Dit doen we door te bestellen wat er besteld is en door niet àlle merken en varianten van een product te verkopen (12 soorten wasmiddel bijvoorbeeld).

Misschien vind je dit ook wel leuk

D'r Moostuin - permacultuur in Limburg
D'r Moostuin - permacultuur in Limburg
Het groene idealisme van Ralph Bruls en Aschwin Gulikers. D’r Moostuin in Berg en Terblijt als gezonde ontmoetingsplek v
Lees verder
  • Aug 15, 2020
  • Categorie: Over ons
  • Opmerkingen: 0
Bericht