Andijviestamppot met spekjes

Een echte klassieker. Heerlijk voor met dit koude weer.

Ingrediënten

  • andijvie
  • aardappel
  • gerookte spek
  • kastanjechampignons
  • rode ui
  • olie, boter of (plantaardige) melk

Instructies

  1. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook ze ca. 15 minuten in een grote pan.

  2. Ondertussen kun je de kleingesneden spekstukjes bakken totdat het vet gesmolten is en de spekjes lekker krokant zijn.

  3. Terwijl de aardappels en spekjes op staan, was en snijd je de andijvie.

  4. Giet de aardappels af, meng er een scheutje olijfolie, (plantaardige) melk of klontje boter en wat zout doorheen.

  5. Schep de andijvie door de aardappels, en schep het op. Maak het af met de spekjes.

Variatie

De aardappelpuree kun je sterker van smaak maken door er mosterd of cayennepeper doorheen te doen.

Wil je wat meer structuur in je maaltijd? Bak dan de aardappeltjes in krokante kleinere stukjes, in plaats van te pureren. Dan kun je het best de aardappels in kleine stukjes snijden alvorens je ze kookt. Dan kun je na het koken direct in de koekenpan bakken.

Weetje

Heb je een gevoelig spijsverteringssysteem? Fermenteer de aardappels dan door ze 24-48 uur van tevoren in water met wat (Keltisch) zout te leggen. Het lectinegehalte vermindert dan en dat wordt volgens meerdere diëten aangeraden. Hierdoor zijn aardappels makkelijker te verteren.

  • Nov 23, 2018
  • Categorie: Recepten
  • Opmerkingen: 0
Bericht

We beoordelen je bericht voor het wordt geplaatst