0
Broccoli brandnetelsoep

Ingrediënten

  • broccoli
  • brandnetelbladeren (dovenetel kan ook, bloemen zijn mooi voor de garnering)
  • Aardappel, om de soep wat dikker te maken
  • Ui
  • Gember
  • Peper en zout
  • Bouillon of water
  • Alfalfa ter garnering en een crunch
  • Vet, zoals ghee of kokosolie, om in te bakken
  • Peterselie

Bereidingswijze

  1. Was de brandnetelbladeren onder de kraan, gebruik evt. keukenhandschoenen of plastic zakjes om je handen te beschermen
  2. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet
  3. Snijd de broccoli in stukken
  4. Was en schil de aardappel en snijd in kleine stukken
  5. Snijd de ui, knoflook en gember in kleine stukjes
  6. Doe het vet in een pan en fruit in ca 2 minuten de ui
  7. Voeg dan de knoflook, gember, zout en peper toe
  8. Doe de broccoli, aardappel en de bouillon erbij
  9. Als laatst voeg je de brandnetels en peterselie toe
  10. Laat ca 15 minuten zachtjes koken tot de aardappel en broccoli gaar zijn
  11. Maak de soep fijn met een staafmixer en garneer met alfalfa en bloemetjes van de dovenetel.
    Ook wat room is er heerlijk in.

Over de brandnetel en de dovenetel

Brandnetel ontdoe je van de 'prik' door ze even in kokend water onder dompelen. Dan kun je er heel goed thee os soep van maken. Maar ook zalf voor verzachting bij insectenbeten, acne en eczeem.

Dovenetel is geen familie van de brandnetel, al hebben de blaadjes een soortgelijke vorm. Je kunt elk deel van dit zoete plantje eten. Je kunt er thee van maken. De bloemetjes hebben een zoete smaak.

Misschien vind je dit ook wel leuk

Stoofpotje van gierst, spinazie, tomaat, rozijn en kikkererwt.
Stoofpotje van gierst, spinazie, tomaat, rozijn en kikkererwt.
Dit snelle en heerlijke recept is ideaal wanneer je weinig tijd hebt en toch lekker wilt eten.  Het gerecht heeft een oo
Lees verder
Pasta met snijbonen
Pasta met snijbonen
Bij een pastagerecht is je pasta eigenlijk de vulling: het zijn lege koolhydraten die je lijf niet voeden. De voedzaamhe
Lees verder
  • May 06, 2021
  • Categorie: Recepten
  • Opmerkingen: 0
Bericht

We beoordelen je bericht voor het wordt geplaatst