tot 20% kortingDOL OP WOL actieweekbekijk
Broodje hete makreel

Dit broodje makreel is een lekker pittig broodje om op een warme dag te eten vergezeld met een lekkere salade. Het recept is pittig: wil je liever niet zoveel pit: laat dan de sambal of de chilipeper weg.

Ingrediënten 4 porties

  • 4 harde broodjes (bij voorkeur bruine)
  • 300gr gerookte makreel
  • 1/2 chilipeper
  • 2 rode uien in schijfjes
  • 1/2 komkommer of 1/3 courgette (kan licht aangebakken zijn, maar kan ook rauw)
  • 2 tomaten of 5 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 2 tl sambal badjak of rode currypasta
  • 2 teentjes knoflook zeer fijn gesneden
  • 1 tl suiker
  • 4 el tomatenpuree
  • 1/2 paprika in kleine blokjes
  • verse kiemen of microgreens, van prei, radijs of iets anders naar smaak
  • scheutje olie om in te bakken
  • pepper en zout
  • sla

Bereidingswijze

  1. Versnipper één van de rode uien en pers de teentjes knoflook. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd de chilipeper doormidden en verwijder de zaadlijsten, gebruik de helft van het pepertje. Houd je van heel pittig? Laat dan de pitjes zitten.
  2. Verhit een scheutje olie in een braad- of hapjespan. Doe de rode ui en knoflook in de pan en fruit tot het glazig ziet. Zet het vuur niet te hard om bruin worden te voorkomen.
  3. Doe de tomatenpuree en de sambal bij de knoflook en ui en bak een minuut mee. Voeg de chilipeper, de rode paprika, de suiker en de tomaat toe. Roer alles goed door elkaar heen en bak tot de tomaat geslonken is.
  4. Voeg nu de makreel toe. Roer door elkaar tot de makreel uit elkaar is gevallen. Maak af met peper en zout. Haal eventuele graatjes eruit.
  5. Snijd de komkommer in plakjes en de rode ui in halve ringen. Snijd de broodjes open en beleg de onderkant met komkommer. Schep 1 of 2 eetlepels hete makreel op de broodjes. Maak af met plakjes rode ui en de kiemen / micro greens.

Variaties: Je kunt dit broodje ook goed maken met kipfilet, of jackfruit. Liever geen tomaten of uien? Vervang deze door wortels en prei. Heb je nog wat over dan de makreel? Ook lekker op een cracker als tussendoortje.
Het afwerken van je gerecht met kiemen of microgreens ziet er altijd speciaal uit en het maakt je gerecht extra gezond!
 



Dit recept wordt je aangeboden ByMischa. Leefstijlok | Kruidenchef | Culinair Adviseur

“Gezond eten begint met lekker koken!” Is haar motto. Mischa organiseert
kookcursussen, kruidenwandelingen en coacht mensen via een unieke
werkwijze naar een gezonder kook- en eetpatroon.
Meer informatie www.bymischa.nl
  • Sep 20, 2020
  • Categorie: Recepten
  • Opmerkingen: 0
Bericht

We beoordelen je bericht voor het wordt geplaatst