Levertijd non-food en droogwaren ...Lees verder
Champignons in tomatensaus

Veel gerechten krijgen een intensere smaak als ze even in de over hebben gestaan. In dit recept heb ik de kastanjechampignons heel gelaten. Je kunt natuurlijk variëren met groente welke jij lekker vindt en/of al in huis hebt.

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen tomatensaus
  • 1 doosje kastanje champignons
  • 4 sjalotten, fijngesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijn gesneden
  • (diepvries) spinazie, ongeveer een half doosje
  • 1 courgette, in schijfjes
  • aardappels, ongeveer 1 middelgrote p.p., in blokken
  • geraspte kaas of edelgistvlokken
  • 1 tl rode balsamico creme of een schuitje rode wijn

Bereidingswijze

Tip: hoe langer de tomatensaus pruttelt des te lekkerder deze wordt. Dus heb je tijd om deze in de middag al op te zetten doe dat dan!.

  1. Voor de saus: voeg je een beetje olie in een pan en bak je daarin de sjalotjes en de knoflook net aan gaar.
  2. Voeg nu de tomatenpulp toe alsook zout, peper en de eventuele balsamico crème of scheut rode wijn.
    Laat lekker pruttelen op laag vuur en roer regelmatig door.
  3. Schil de aardappels en kook deze gaar in water waar je een beetje zout aan hebt toegevoegd.
  4. Giet af en zet apart.
  5. Neem een koekenpan die ook in de oven mag: heb je deze niet breng dan alles over in eenovenschaal.
  6. Bak in een scheutje olie de champignons even aan: ze hoeven nog niet gaar te zijn maar net even wat garing te hebben gehad.
  7. Haal uit de pan en bak in dezelfde pan de courgette aan: ook deze hoeft nog niet gaar te zijn!
  8. Haal ook deze uit de pan en bak vervolgens de aardappels aan: net aan bruin is prima!
  9. Voeg nu alles samen in de koekenpan of ovenschaal: Onderop de aardappels, daarop de courgette, voeg nu ook de spinazieblokjes toe en daar weer bovenop de champignons.
  10. Giet hier de tomatensaus over en de eventuele kaas.Zet de oven aan op 180 graden.

Deze saus is uiteraard ook lekker met rijst of als pastasaus.
Wil je liever minder koolhydraten eten? Laat dan de aardappels achterwege en voeg meer courgette toe.
Vegan? Laat de kaas achterwege en voeg eventueel wat edelgistvlokken toe.
Heb je nog andere groenten in de koeling? Dan kun je deze uiteraard ook toevoegen.
 



Dit recept wordt je aangeboden door LeefstijlKOK ByMischa

“Gezond eten begint met lekker koken!” Is haar motto. Mischa organiseert
kookcursussen, kruidenwandelingen en coacht mensen via een unieke
werkwijze naar een gezonder kook- en eetpatroon.
Meer informatie www.bymischa.nl

Misschien vind je dit ook wel leuk

Stoofpotje van gierst, spinazie, tomaat, rozijn en kikkererwt.
Stoofpotje van gierst, spinazie, tomaat, rozijn en kikkererwt.
Dit snelle en heerlijke recept is ideaal wanneer je weinig tijd hebt en toch lekker wilt eten.  Het gerecht heeft een oo
Lees verder
Pasta met snijbonen
Pasta met snijbonen
Bij een pastagerecht is je pasta eigenlijk de vulling: het zijn lege koolhydraten die je lijf niet voeden. De voedzaamhe
Lees verder
  • Nov 09, 2020
  • Categorie: Recepten
  • Opmerkingen: 0
Bericht

We beoordelen je bericht voor het wordt geplaatst