tot 20% kortingDOL OP WOL actieweekbekijk
Gegrilde aubergine met honing en kerrie

Een heerlijk vegetarisch recept welke super smaakt bij gegrilde kriel aardappeltjes of een lekker stuk brood.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 aubergine
  • 12 el honing
  • 1 el kerrie
  • verse munt
  • olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de aubergines in dikke plakken.
  3. Besprenkel ze met olijfolie – peper – zout
  4. Neem 2 grote koekenpannen: scheutje olie erin en verwarmen (hoog) leg de aubergines erin en bak ze bruin aan beide kanten. Leg op grote schaal (die in de oven kan). Doe dit met alle aubergines.
  5. Pers de citroen uit.
  6. Smeer op elke plak aubergine wat honing, en een beetje kerrie.
  7. Zet de aubergine gedurende 15 minuten in de oven.
  8. Hierna open je de oven en sprenkel je de rest van de honing, citroensap en
    nog een beetje olie over de aubergines.
  9. Verlaag de temperatuur naar 150 graden en bak de aubergines nog 15
    minuten op deze temperatuur. Houd de aubergines goed in de gaten in die
    tijd. Mochten ze te bruin worden bovenop, dek ze dan af met
    aluminiumfolie.
  10. Serveer de aubergine op grote schalen: leg er op het laatste nog wat munt
    op!

Kooktip: Let op dat de aubergines goed gaar zijn. Rauwe aubergine is
“giftig” doordat het te belastend is voor onze darmen.

 



Dit recept wordt je aangeboden door LeefstijlKOK ByMischa

“Gezond eten begint met lekker koken!” Is haar motto. Mischa organiseert
kookcursussen, kruidenwandelingen en coacht mensen via een unieke
werkwijze naar een gezonder kook- en eetpatroon.
Meer informatie www.bymischa.nl


 

  • Jun 08, 2020
  • Categorie: Recepten
  • Opmerkingen: 0
Bericht

We beoordelen je bericht voor het wordt geplaatst