tot 20% kortingDOL OP WOL actieweekbekijk
Pasta met snijbonen

Bij een pastagerecht is je pasta eigenlijk de vulling: het zijn lege koolhydraten die je lijf niet voeden. De voedzaamheid haal je uit je groenten welke je gebruikt in de saus.

Om een echte lekkere saus te krijgen moet deze uren staan te pruttelen op je fornuis: je begrijpt dat dan van de vitamines in je groenten weinig over is.
-> DUS: maak de basissaus: voeg net voor het uitserveren extra groente toe die wel nog hun vitamines bevatten omdat je deze maar kort verhit/ gaart.

Ook is het heerlijk om een gedeelte van de pasta te vervangen door snijbonen welke je heen dun in de lengte doorsnijdt als een soort van “spaghetti”.

Hierbij het recept en dus de uitleg hoe je een heerlijke en voedzame saus maakt:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 verpakking van jouw lievelingspasta
  • 10 snijbonen in lange slierten gesneden
  • 2 uien in fijne blokjes
  • 4 tenen knoflook geperst of zeer fijn gesneden
  • 1 prei in fijne stukjes
  • 2 rode paprika in kleine blokjes
  • 2 grote wortels in kleine blokjes
  • 1 courgette in iets grotere blokjes
  • 2 kruidnagels en 1 laurierblad
  • Verse of gedroogde kruiden zoals: peterselie, oregano, bieslook, basilicum
  • Tomatensaus passata of een andere saus met zo weinig mogelijk smaaktoevoegingen.

Bereidingswijze basissaus

  1. Snij alle groenten zoals boven beschreven.
  2. Let op: gebruik in de basissaus 1 paprika, de helft van de prei, 1 wortel en ook NIET de courgette! Deze voegen we later toe.
  3. Neem een grote wok of hapjespan en doe hierin een scheut olie en zet het vuur middelhoog.
  4. Voeg nu de ui en de knoflook toe: fruit dit aan. Let op dat het niet bruin wordt!
  5. Voeg nu de andere groenten toe en gaar dit op middelhoog vuur.
  6. Voeg de kruidnagels en laurierblad toe evenals zout en peper.
  7. Voeg nu de tomatensaus toe en de eventuele andere kruiden: oregano, basilicum of bieslook.
  8. Laat dit pruttelen. Liefst 1 uur langer is ook oké en geeft nog meer smaak.

25 minuten voor uitserveren

  1. Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Doe hierin een snuf zout.
  2. Snij de snijbonen in lange slierten en kook deze gedurende 3 minuten in het kokende water.
  3. Haal eruit en zet opzij.
  4. Kook nu de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Warm intussen ook de saus op, indien nodig, en voeg de overige groenten toe.
  6. Breng dit tot net aan kokend zodat de groenten garing krijgen.
  7. Verwijder nu de 2 kruidnagels en het laurierblad!
  8. Serveer de pasta op een diep bod. Leg onderop de pasta, daarop de snijbonen en bovenop de saus met eventueel nog extra kruiden zoals peterselie of basilicum.


De basissaus kun je uiteraard ook invriezen! Dus maak een extra portie zodat je op dagen dat je minder tijd hebt om in de keuken te staan ook een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Door het toevoegen van telkens andere kruiden en groenten breng je variatie aan in dit gerecht!



Dit recept wordt je aangeboden door LeefstijlKOK ByMischa
in samenwerking met Jos en Joy van Josbezorgt.

Meer informatie over mijn kruidenwandelingen of kookworkshops.

Groet Mischa
www.bymischa.nl


 

  • May 25, 2020
  • Categorie: Recepten
  • Opmerkingen: 0
Bericht

We beoordelen je bericht voor het wordt geplaatst